مقایسه مطالعات مزرعه با مطالعات کشت محصول
بسیاری از برهم کنشهای شوری و تغذیه گیاهی در کشت محصول در محیط های کشت بدون خاک مطالعه شدند
یکی از مشکلات ما در مطالعات تغذیه ای در شرایط شور ایجاد همخوانی بین نتایج آزمایشهای مزرعه
و محیط های کشت بدون خاک می باشد و روزت برخی عناصر غذایی در محلول خاک مزرعه
زیر کنترل فاز جامد خاک بوده و در نتیجه غلظت این عناصر بسیار کمتر از محلول غذایی می باشد
علاوه بر این برخی عناصر غذایی در سیستم خارجی تغییر شکل میدهد
به عنوان مثال در فرهنگ نیترات سازی یونان آمونیوم به یون نیترات تبدیل می شود
البته خودم فرهنگی ریز تاثیر شوری خاک می باشد
بنابراین برای تکمیل نتایج آزمایش های انجام شده در محیط های کشت بدون خاک باید
مطالعات مزرعه در خاکهای با بیشترین تفاوت مقدار شوری رطوبت باز
و وضعیت تغذیه انجام شود البته این عوامل از محلی به محل دیگر
و از خاک تا قسمت های زیر سطحی و همینطور در طول زمان تغییر می کنند
به همین دلیل تفسیر نتایج مطالعات مزرعه در کشت محصول کار آسانی نیست.
مقالات عناصر
همچنان که در مقالات دیگر بیان شده است کشت محصول و کنترل غلظت نمک و عناصر غذایی
در محیط های کشت بدون خاک در طول دوره آزمایش برای امکان پذیر است
اما نسبت عناصر غذایی در محله غذایی با محلول خاک بسیار متفاوت میباشد
ساختار ریشه و در این دوره نیز متفاوت است روشن است
که همیشه پاسخگو و برهم کنش های مشابه در محیط های کشت بدون خاک با محیط های کشت طبیعی یکسان می باشد
با این وجود محیط های کشت بدون خاک مفید می باشد
زیرا از یک طرف باعث شناخت بیشتر ما در مورد مقدار تحمل به شوری گیاه شده
و از طرف دیگر می توان با استفاده از نتایج به دست آمده از این آزمایشات
به ساز و کارهای فیزیولوژیکی جذب عناصر غذایی و نیز قسمت بندی عناصر در بین اندامهای مختلف گیاه پی برد.
اثرات شوری در گلخانه
گفتنی در کشت محصول که هدف مطالعات گلخانه های آزمایشگاهی متفاوت از مطالعات مزرعه می باشد
در محیط های کشت بدون خاک تغییرات غلظت عناصر غذایی
در طول زمان و از یک محل دیگر به کمترین مقدار رسیده و یا حذف میشود
این مطالعات در دورههای کوتاه مدت انجام شده و تغییر غلظت عناصر غذایی
در این محیط ها کمتر از نظر می باشد
لذا اختلاف بین تیمارها را میتوان آسان تر و دقیق تر مشخص نمودن برهمکنش
شوری و تغذیه در آزمایشهای با مقیاس های زمانی و مکانی بسیار متفاوت مطالعه می شود
پاسخ گیاهان در سطح مولکولی مزرعه و یا در مقیاس ناحیه بررسی میشود
برخی از این آزمایشگاه کوتاه مدت بوده و چند دقیقه بیشتر طول نمی کشد
اما بعضی ممکن است چند ماه به طول انجامد
در مجموعه هدف کلی تمام مطالعات در کشت محصول در شرایط گوناگون و ویژگی های مختلف انجام میشود
این است که بتوانند چگونگی علت و مقدار تاثیر شوری را بر تغذیه معدنی را مشخص کند.
اولین نفر باشید دیدگاهی ثبت میکند